Mutfak çeşitleri gastronomi

Bu ana mutfak sıcak mutfak, soğuk mutfak, pastane, kasaphane, sebze hazırlama gibi kısımlardan oluşmaktadır. Ayrıca ana mutfak dışında otellerde ziyafet mutfağı, oda servisi mutfağı, snack yiyeceklerin hazırlandığı pool bar mutfağı, beach bar mutfağı ve a la carte mutfağı gibi mutfaklar da bulunmaktadır.

Mutfak çeşitleri nelerdir?

Mutfak Tipleri Nelerdir

  1. Tek Duvar Tipi Mutfak (Tek Sıra Mutfak Tipi) …
  2. Ada Tipi Mutfak. …
  3. 3. Yarımada Tipi Mutfak. …
  4. İki Taraflı Mutfak Tipi. …
  5. L Tipi Mutfak. …
  6. 6. U Tipi Mutfak.

07-Nov-2019

Ana mutfak çeşitleri nelerdir?

Kullanım Biçimine Göre Mutfak Tipleri

  • İş-Çalışma Mutfağı Yalnız mutfak işleri ile ilgili, yemek hazırlama eylemlerini yapmak için ku1Janı)ao bir mekandır. …
  • Yemek Mutfağı …
  • Açık Mutfak. …
  • Tek Sıra Mutfak Tipi. …
  • İki Taraflı Mutfak Tipi. …
  • L-Şeklinde Mutfak Tipi. …
  • U-Şeklinde Mutfak Tipi. …
  • G-Şeklindeki Mutfak Tipi.

20-Jul-2018

Klasik bir mutfağın bölümleri nelerdir?

Buna göre bir mutfakta hazırlama ve pişirme bölümleri sıcak mutfak, soğuk mutfak, pastahane, kasaphane, sebze hazırlama, kahvaltı hazırlama seklinde sıralanabilir. Mutfak yöneticisi sıfatındaki aşçıbaşı ve yardımcılarından oluşan bölümdür.

Mutfak üniteleri nelerdir?

Bunlar; Hazırlık ünitesi (sebze yıkama, doğrama, patates soyma makinası), Pişirme ünitesi (devrilen tavalar, buhar kazanları, fırınlar vb.), Servise hazır ürünlerin bekleme ünitesi (ısıtıcılar), Bulaşık yıkama ünitesi, Depolar (soğuk hava ve dondurucular)'dır.

U Tipi mutfak nedir?

Bu mutfak tipi üç bitişik duvar gerektirir ve pek çok ev sahibi ortadaki alanı mutfak hazırlamak için kullanır, yiyecek hazırlama ve ekstra depolama için mükemmeldir. Büyük boyutu ve lüks olanakları sebebiyle yemek pişirme ve temizlik için olduğu gibi sohbet ve toplanma için de kullanılır.

Mutfakta eylem sırası nedir?

Mutfak planlamasında eylem dışı trafiğin çalışma üçgenini kesmeden akması istenir. 24 Mutfaklarda eylem sırası aşağıdaki gibidir: Tedarik etme ve temizleme Hazırlama, Pişirme Servise hazırlama Servis Yemekten sonra bu düzen genellikle tersine işler.

Mutfakta kimler çalışır?

Mutfak Personelini Tanıyalım!

  • Birinci Şef (Executive Chef) …
  • İkinci Şef (Sous Chef) …
  • Aboyeur. …
  • Kısım Aşçısı …
  • Kısım Şefi. …
  • Soğuk Büfe Şefi (Garde Manger) …
  • Aşçı Yardımcısı …
  • Pasta Şefi.

05-Feb-2015

About the Author

You may also like these